FAQ – Meest gestelde vragen

Abonnementen

Moet ik verbonden zijn met internet om mijn software te gebruiken?

Eenmalig bij de activering van je software heb je internet nodig. Na de oorspronkelijke activering werkt jouw software voor 30 dagen offline. Daarna dien je opnieuw verbinding te maken. Je krijgt hierover 7 dagen van tevoren een waarschuwing.

Wordt al mijn werk automatisch in de cloud geplaatst?

Desktoptoepassingen en alle bijbehorende gebruikersgegevens worden op het lokale apparaat opgeslagen. Wanneer je cloudtoepassingen gebruikt, kunt je ervoor kiezen om gegevens in de cloud of op een lokaal apparaat op te slaan.

Is upgraden verplicht?

Als abonnee heb je altijd toegang tot de recentste updates, maar je bepaalt of en wanneer je wilt upgraden. Indien nodig heb je ook toegang tot eerdere versies.

Hoe kom ik aan een thuiswerklicentie?

Bij de aanschaf van een Autodesk product met een actieve subscription daarop heb je ook recht op een thuiswerklicentie. Er zijn verschillende licentievormen en daarbij ook verschillende manieren van aanvragen van thuiswerklicenties.

Ik heb een standalone licentie met een actieve subscription
Hierbij heb je een serienummer, dit serienummer is twee keer te gebruiken. Eén keer op jouw werkplek en één keer op jouw thuis werkplek.

Ik heb een netwerklicentie met een actieve subscription
De contracthouder dient naar manage.autodesk.com te gaan om daar bij het gewenste pakket een 'home user license' aan te vragen.

Ik heb een desktop subscription licentie
De desktop subscription licentie werkt op basis van de gebruikersnaam. Je kunt dus ook op je thuis werkplek inloggen met je gebruikersnaam en daar aan het werk gaan.

Hoe kan ik een licentie retourneren / verhuizen?

Voordat een licentie op een computer opnieuw gebruikt kan worden dient de licentie eerst op de juiste wijze geretourneerd te worden. Bij het installeren van elk Autodesk product wordt automatisch de tool Transfer License Utility mee geïnstalleerd. Met deze tool kunt u een gebruikte licentie tijdelijk in de Cloud parkeren.

Als eerste exporteer je de licentie vanaf de pc (naar de Cloud). Je start het programma Transfer License Utility. Kies het juiste programma en jaartal. Kies vervolgens voor exporteren. Om te kunnen exporteren dien je te beschikken over de inlog gegevens van degene wie als Contract Manager vermeld staat in het Autodesk systeem. Nadat alle stappen zijn doorlopen en de licentie geëxporteerd is, mag de software van de pc verwijderd worden.

Nadat op de nieuwe of andere pc de software is geïnstalleerd kan de licentie worden geïmporteerd. Hiervoor start je de Transfer License Utility en kies je voor import. Je logt weer in met de gegevens van de Contract Manager en doorloopt de stappen. Hiermee is het geïnstalleerde product geactiveerd.

Het gebruiken van de Transfer License Utility geeft soms problemen.  Dit is bekend bij Autodesk. Ook bij het crashen van een pc kan de tool niet meer gebruikt worden. In dit geval kun je de licentie laten "resetten" bij Autodesk. Dit wordt geregistreerd in het Autodesk systeem en wordt alleen goedgekeurd bij een goede reden.

Hoe kan ik een (desktop subscription) licentie aan een collega toekennen?

Indien je meerdere Desktop Subscription licenties van een product of suite aankoopt, kun je andere gebruikers uitnodigen. Administrators kunnen door middel van de ‘Users’-pagina gebruikers toelaten om:

• producten en diensten te downloaden of te gebruiken
  • web support tickets te bekijken of aan te maken
  • indien je ook Advanced Support hebt aangekocht, gebruik te maken van de extra ondersteuningsmogelijkheden

Gebruikers toevoegen

Om gebruikers uit te nodigen, klikt je rechts op ‘Add Users’ en vul je het e-mailadres, de voornaam en achternaam in. Indien ze nog geen Autodesk Account hebben, zal dat automatisch worden aangemaakt. Als je verschillende gebruikers tegelijk wil toevoegen, kun je gebruik maken van de ‘Bulk Add’-functie om tot 50 gebruikers tegelijk uit te nodigen.

Vervolgens kies je welke machtigingen jouw gebruikers krijgen. De gebruikers zullen automatisch een e-mail ontvangen om hen te informeren dat hun machtigingen werden aangepast. Zij kunnen dan inloggen op hun Autodesk Account om gebruik te maken van de producten en diensten waartoe jij hen toegang hebt verleend. Indien je later nog machtigingen wilt wijzigen, kun je één of meerdere gebruikers uit de lijst selecteren en op ‘Actions’ klikken om hun niveau van toegang in te stellen.

Software vragen

Waar kan ik mijn Autodesk software downloaden?

Je kunt jouw software downloaden via account.autodesk.com. Mocht je er nou niet uitkomen? Bekijk dan eens de handleiding op de pagina software downloaden.

De persoon, bekend als contractmanager bij Autodesk, kan alle gegevens zien van het bedrijf. De contractmanager kan ook aan andere collega's bepaalde rechten toekennen.

Onder het tabje: management > products staat alle software waar de klant recht op heeft onder het actieve subscription contract. Voor elk product staat een ">" teken. Door hier op te klikken klapt er een menu uit. Hierin worden alle versies (jaargangen) van de software zichtbaar, met daarbij het serienummer en de productkey. Tevens vind je onder elk jaargang een eigen download knop.

Hoe installeer ik mijn Autodesk Software

De Autodesk software is tegenwoordig makkelijk te installeren op je computer. Wij helpen je verder op de installatie makkelijk en snel te kunnen realiseren. Doorloop de stappen voor de Windows of de installatie op een Mac op de betreffende pagina’s daarvoor.

Overige vragen

Hoe kan ik snel en gemakkelijk een model bekijken zonder iets te installeren?

Via deze link komt u op een pagina waar je ieder 3D model in kunt slepen en kunt bekijken. Of het nu een IFC, Revit file of Autocad bestand is, je sleept hem erin en kunt direct rondkijken.