Abonnementen

Wanneer je een abonnement afsluit via CADdiscounter op Autodesk producten, heb je toegang tot verschillende tools, technologie met opties en inzichten om je gebruikers en zaken makkelijk te beheren. Het abonnement geeft je toegang tot de nieuwste software en toekomstige updates. Het geeft je toegang tot uitgebreide tools om samen te werken aan verschillende projecten. Via CADdiscounter kunnen er verschillende abonnementen worden afgesloten. De looptijd van de abonnementen varieert van maand, 12 maanden en 36 maanden.

Subscription

Om gebruik te kunnen maken van de software heb je een licentie nodig. Deze licentie ontvang je bij het afsluiten van een abonnement bij CADdiscounter. Dit wordt ook wel subscription genoemd. De software is te gebruiken gedurende de looptijd van het abonnement. De licentie worden aangeboden als Auto Renew licenties, hierdoor worden indien je geen actie onderneemt de licenties automatisch* verlengd.

*Je krijgt van CADdiscounter meerdere malen een herinnering wanneer je licentie afloopt en dat je deze kan opzeggen of verlengen.

Welke abonnementsvormen zijn er?

We hebben de volgende abonnementsvormen (subscriptions):

  • Single-User
  • Multi-User
  • Cloud Subscription

Single-User

Single-user zijn zogeheten standalone licenties. Single-user is de meest voordelige variant en de naam zegt het eigenlijk al, geschikt voor één persoon. Per single-user abonnement mag één persoon met de software werken. Een Single-user licenties wordt geïnstalleerd op één werkstation. Om de licentie te activeren is een internetverbinding nodig. Na activering kan er 30 dagen offline gebruik gemaakt worden van de licentie, waarna de licentie weer online geverifieerd moet worden.

Multi-User

Multi-User licenties zijn netwerk licenties. Het voordeel van Multi-User t.o.v. Single-user is dat door middel van een licentie server Multi-user licenties vanaf een centraalpunt (server) beschikbaar gesteld voor verschillende gebruikers. Hierdoor kan een Multi-User licentie door meerdere werknemers aangeroepen worden, al kan de licentie natuurlijk maar door één persoon tegelijkertijd gebruikt worden.

Cloud Subscription

Sommige software is alleen verkrijgbaar als Cloud Subscription. Deze producten zijn alleen beschikbaar binnen een online (cloud) omgeving. Deze licenties worden dus niet op uw werkstation of server geïnstalleerd, maar draaien in de cloud. Zolang je internet tot je beschikking hebt, kun je dus gebruik maken van deze software.

Voordelen van een abonnement (subscription)

  • Flexibiliteit dankzij verschillende toegangsopties en termijnen
  • Altijd toegang tot de nieuwste software en laatste versie
  • Toegang tot eerdere versies
  • Gebruik je licentie ook thuis

Mocht je verder nog vragen hebben met betrekking tot het abonnement? Bekijk onze FAQ eens, of neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.